Maini impreunate

Dacă aș fi nevoită să aleg o singură sursă online de informare pentru cei care au nevoie de sprijin pentru a face față relației cu o persoană cu tulburare de personalitate, aceasta ar fi cu siguranță site-ul http://outofthefog.website/

Este, cred, cel mai bun punct de pornire pentru nespecialiști. Găsiți acolo informații despre tulburările de personalitate, despre cum arată viață lângă un om cu o personaliatte dificilă, dar găsiți mai ales un forum cu persoane minunate, dispuse să ofere un pic de confort și înțelegere celor care trăiesc situații grele.

Dacă vă aflați în situația dificilă de a trăi lângă o persoană cu o tulburare de personalitate (TP) și nu sunteți vorbitori de engleză, învățați engleză și numai pentru acest forum!

Dacă vă aflați în situația dificilă de a trăi lângă o persoană cu un TP și sunteți vorbitori de engleză, intrați cât mai repede pe acest forum!

Nicăieri…DAR NICĂIERI nu veți găsi o mai puternică validare a experienței voastre!

“Out of the fog” sau“afară din ceață” e o denumire cu două înțelesuri. În primul rând, e ceața care ți se îndepărtează de pe ochi atunci când înțelegi cu ce ai de-a face. A doua semnificație legată de acronimul FOG, adică Fear- frică, Obligation-obligație, Guilt- Vină. Aceste trei elemente sunt ițele nevăzute cu care persoanele cu o TP îi leagă în relații abuzive pe cei din jurul lor.

Pe mine m-a ajutat mult să înțeleg perspectiva victimei. La OutoftheFog veți găsi, spre exemplu, o serie de 100 de trăsături ale persoanelor cu TP suprinse din perspectiva unui non-TP. Veți regăsi multe din comportamentele care v-au confuzat descrise și etichetate acolo. E o experiență de validare unică!

Veți găsi, de asemenea, o pagină de Instrumente (Toolbox) care cuprinde articole din trei categorii:

-Cum e să trăiești într-o astfel de relație- articole care descriu experiența celor care se află într-o relație cu o persoană cu TP.

-Ce să faci (What to do) – răspunsuri la comportamentul celor cu TP care au funcționat în cazul mai multor persoane și care pot fi recomandate

-Ce să nu faci (What not to do)- greșeli frecvente pe care le fac oamenii atunci când trebuie să se adapteze stilului unei persoane cu TP

Găsiți și o secțiune de resurse asupra C-PTSD (Tulburarea de stress post traumatică- complexă), cu simptomatologie, cauze și direcții de tratament și recuperare.

Veți găsi și aici, la Prizonieri în Oglindă, o serie de postări asupra acestei tulburări.

 

Recomand din inimă locul acesta. E ca o ceainărie intimă, călduroasă și mai ales primitoare într-o iarnă ce pare fără sfârșit…

 

    3 comentarii

  1. CataJJ 19 martie 2018 at 3:18 Răspunde

    Felicitări pt Blog și te Oameni frumoși!! <3 sunt multi Copii ai narcisistilor care ajung și trăiesc în negare, Devalorizare, chiar din cauza acestor Abuzatori care încearcă tot timpul sa facă din tine – preș – O Greșeală, că prin "comparație" ei sa aibă o Stimă de sine!!

    Cea mai mare prostie!
    Dati-le peste nas dacă puteți mențineți Contact dar rar când va respecta . (Sa fim serioși, când Respecta pe cineva acești "perfecți" )) .. Aproape niciodată, tot timpul e cu un interes ascuns să te manipuleze/saboteze.

    As fi interesata sa țin legătura sau sa cunosc alți Supraviețuitori 🙂
    Nu-i lăsați să vă fure Fericirea, realizările, viața. Ne-au "dresat" și sunt primii care arată cu degetul la orice "greșeală" dacă nu găsesc Inventează ))) …
    Lasati-ii să fabuleze, tot timpul le-am spus, mai există și un Dumnezeu Sus, și ce au "plantat" în viețile altora aceea o sa culeagă.

    Felicitări pt Blog, Doamne Ajuta și Succes tuturor!

    • prizonieriinoglinda 31 martie 2018 at 15:33 Răspunde

      Mă bucur că ne-ați găsit. Pe pagina de facebook am făcut un grup închis. Poate doriți să vă înscrieți acolo.
      Rămâneți aproape.

    • prizonieriinoglinda 14 mai 2018 at 12:34 Răspunde

      Multumim pentru aprecieri si speram sa ramaneti aproape de noi.
      Am facut un grup inchis pe pagina de facebook. Poate vreti sa va alaturati noua acolo.

Lasă un comentariu